Sunday, 3 August 2014

This Is Life

credit to google



Salam . Hi .


Semoga sihat hendaknya semuanya . Oh . Maaflah penggunaan bahasa yang kacau sikit . Saya bukan orang sastera ...

Ok . Enough of merepek repek . Hehe .

Oh uollss . I think it's not too late to wish all of you happy Eid mubarak . Forgive me for all wrongdoings that I've done . Sometimes a bit annoying , irritating and all negative attitudes of me whatsoever . Hehe . Forgive me . And have a nice day ahead . Raya sebulan kan ? . Wuu .

Alright .

Hm . Actually , sekarang nih mata nih degil taknak lelap . So , dah tak tahu sangat nak buat apa tetiba teringat dekat blog yang dah berzaman tak update . Yang dah berhabuk ni . Maaf lah . Saya bukan kaki blogger . [who cares actually ?]

Aduh . See ? Merepek lagi . Okok . Enough .

This is life .


Tak namanya hidup kalau tak ada ujian .
Ujian pelengkap hidup .
Hm . Tapi , the things yang membezakan kita dengan orang lain ialah macam mana kita berdepan dengan ujian tu .

Ada orang yang terus asa .
Ada orang yang putus asa .

'Jangan berputus asa dari rahmat Allah '
Mesti pernah dengar kan ? Haruslah .

Hm . Macam mana nak hadapi ujian ?
Kalau nak berdepan dengan ujian haruslah kuat . Tetap dengan kekuatan yang sebenar .
Macam mana nak kuat ?

Doa .

Doa dan minta dari yang maha kuat supaya beri kekuatan kepada kita untuk tempuhi segala dugaan dalam kehidupan kita kat dunia ni .
Apa yang penting ? Doa dan mintaklah supaya kita sentiasa kuat dan tetap berdiri dan tak berputus asa dari rahmat Allah .

Biar Hati jadi Sado . Hehe .

Ok lah . Nak cakap tu je .
Sebenarnya kalau kita rasa lemah , itu hanyalah rasa semata . Eh ? Yup . Betul lah . Rasa je .
Tapi bila rasa tu datang , berdoalah pada Allah . Mintalah supaya kuatkan hati kita . Easy .
Tapi tak ramai manusia yang betul betul mintak benda yang satu tu . Manusia tu mungkin juga aku . Duh .
Dan aku tahu , nak tetap teguh berdiri dan terus berada di landasan yang benar tu bukan mudah .
Sebab tu kena tetap kuat . Doalah . Mintalah . 

Ok lah . Rasanya ini sahaja untuk kali ni . Maaf lah kerana entri kali ni sangat lah simple dan macam takde isi sangat . Maaf lagi sekali .

#SHRAMZB .


Spread love .

Salam sayang . Adios .
Kucing .