Thursday, 11 September 2014

GooD LucK



credit to pakcik google




Assalamualaikum .

Hi . *lambai tangan .
Eh . Hehe .
Ok . Sekarang mood nak menulis memang tengah ada . Dan sekarang jugak dah habis final exam . Dan tengah bercuti . Hm . Orang lain baru masuk uni lebih kurang seminggu yang lepas nak masuk dua minggu dan saya masih di sini baru habis foundation studies dan minggu depan dah nak kena masuk kolej lagi untuk 
register for degree .
Heh . Cuti sekejap je . Tak aci betoii . *buat muka tak puas hati .

Eh . Ter membebel pulak .
Hahaha .

Ok . Entri kali ni tak dak nak cakap apa sangat pon . Cuma nye nak ucapkan tahniah kat kawan kawan yang dah berjaya melangkah ke universiti . Saya amat berbangga dengan anda anda semua . Tahniah sangat . Alhamdulillah . Rezeki masing masing Allah dah tentukan . Dan , sepanjang pemerhatian saya , ramai yang dapat sambung ke ipta yang hebat hebat belake . Takpe . Kat mana pun kita belajar sama je . Semua untuk tujuan yang sama . Nak cari ilmu . Kan ?
Emm . Dan , saya rasa kursus yang depa depa ni dapat tak kurang hebatnya . Semua bagus bagus . Hm tak kiralah kos sains , agama atau sastera . Eh , ad ke sastera ? Tak pasti sangat . Wee . Maaf maaf .
Sebab tak sempat nak tanya semua .
Hehehe . *sengih tak bersalah .

Haa . Nak cakap tu je la . Dan , nak lah titipkan sedikit pesanan untuk semua dan untuk diri saya sendiri .
Hm . Dah masuk alam universiti ni kena lah pandai pandai jaga diri . Nak nak pulak yang memang jauh dari keluarga . Sebab apa ? Sebab waktu ni memang banyak sangat dugaan . Ye lah , sebab berdepan dengan dunia luar yang lebih luas dari sebelum ni dan dah tak di kawal oleh ibu bapa . Kadang kadang waktu macam ni lah bila kita buat silap kita tak sedar , sebab terlalu leka dan tak ada yang menegur . So , kenalah tegur diri sendiri . Tapi , bukan lah nak cakap tak ada langsung orang yang akan menegur setiap perbuatan kita yang salah , mungkin ada mungkin takde . So , kenalah pandai jaga diri . InsyaAllah , kawan kawan saya semua pandai jaga diri . :)

Sama samalah kita doakan sesama kita . Semoga sentiasa berada di jalan yang di redhai oleh Allah . Amiin .

Adios .
Spread Love .

Salam sayang ,
Kucing .